Monsters high tårta

I helgen fyllde min guddotter år, och hon hade önskat sig en monster high tårta:) klart att hon skulle få de:) 
 
 
Denna är fylld med Ahlgrensbilarfluff och dumlefluff och spacklad med chokladfrosting:) 
 
Snart kommer det mer sneakpeaks inför nästa vecka:) 
 
kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recept på tårtbotten och frosting

I mitt förra inlägg så lovade jag att ni skullefå recept på min tårtbotten och på frostingen som jag använt för att spackla tårtan med :) Här kommer de!
 
5 ägg 
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2-3 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker poröst (alltså till de är väldigt ljust och fluffigt)
blanda alla de andra ingridienserna i en skål och rör ner dem i äggblandningen.
Gräddas längst ner i ugnen på 175 grader i 45-50 min (kolla med en sticka).
 
 
Denna är den tårtbotten som jag tycker är allra bäst, den blir jätte hög och fin :) 
När man gör en regnbågstårta så använde jag denna och delade upp den i lika dela i så många färger som jag ville ha, sedan färgade jag dem. Sedan gräddade jag varje botten i 10-12 minuter. Det är därför det tar så lång tid, men om du har flera formar så går det ju fortare såklart :)
Vill även understryka att jag inte använder varmluftsugn när jag gör mina tårtor (är nog för att jag är van att baka utan) men om man vill använda de så ska man tänka på att gräddningstiden kan bli kortare :)
 
 
 
Ultimate chocolate frosting
 
9 dl Florsocker
2.5 dl kakao
180g Mjukt smör
1.25 dl mjölk
3 tsk Vaniljsocker
 
Jag tyckte dock att den blev lite för hård att spackla med så jag hällde i en del mjölk till, då blev den perfekt :)
Denna sats ska räcka till ca 20 cupkakes eller en 24cm tårta.
 
 
Lycka till med era tårtor nu!
 
Kram

Slutresultat på regnbågstårta

 Det är många som vill veta hur jag gjort tårtan så jag tänkte beskriva det nu :)
 
 
Den ena röran var zoomousse
 
 
60g zoogodisar
3 dl Grädde
 
man häller grädden i en kastrull och lägger i godisarna,
sen värmer man upp grädden på låg värme, viktigt att det inte börjar koka.
När alla godisarna har smält så ställer man det på kylning i minst 6 timmar, helst över natten.
Denna blev riktigt god faktiskt :)
Eftersom det är så mycke gele i dessa godisar så blir den ganska kompakt, men var himla bra att smeta på :)
 
 
I de andra lagren så var det Dumlegrädde
 

60g Dumle (ca 8 godisar)
3 dl grädde
 
här gör man på samma sätt, smälter dumlen i grädden på låg värme och ställer sedan på kylning i minst 6 timmar.
Denna har jag använt förut och är någon som jag vet är uppskattad :)
 
Jag varvade dessa två mellan alla lager, sedan spacklade jag tårtan med ultimate chocolate frosting
 
kan lägga pp recept på det senare :)
 
och såhär blev slutresultatet
 
(ber om ursäkt för den dåliga bilden, det riktiga bilden kom bort)
 
Tårtan blev mycket uppskattad och räckte verkligen till många då den är ganska mastig, vi var runt tjugostycken och klarade av att äta halva :)
 
 
 
 
Gud va kul de är att läsa alla fina kommenterar, verkligen tack allihopa!! jag hoppas att ni blev lika nöjda som mig med resultatet :)
 
Kram på er!
 
 
 

Liknande inlägg