Mazariner

Fick en fikabeställing till idag och kundens önskemål var mazariner. Har aldrig bakat de tidigare och var lite nervös,
 men måste säga att jag lyckades göra riktigt goda mazariner och kunden blev nöjd:) 



Slutresultat blev såhär




Hoppas alla får en super trevlig Valborg! 
Kram:) 

Prinsesstårta



Detta blev helgens prinsesstårta, inte riktigt som jag tänkt mig, men fin ändå med tanke på omständigheterna.
Morgonen jag skulle leverera med tårta så gick den sönder!!
Så jag åkte i panik till affären för att köpa nya ingredienser och börja på en ny tårta. (Detta 5 timmar innan leverans, och jag brukar ta tre dagar på mig). Allt detta resulterade i att tårtan inte hann bli stabil och blev pösig till leverans :( .. 
Men de är sånt som händer och man går tänka framåt och tagga inför nästa tårta:) Man är inget proffs i början (även fast man vill vara det)  och det blir några misstag men förhoppningvis lär man sig av dom och gör de bättre nästa gång :) 

Har börjat med figurerna till en tårt som ska levereras på måndag, kommer bli en skitsöt tårta:) kan ge er en liten teaser och säga att den blir i stil med fårtårtan:)

Kram på er!

Chokladmousse

Idag gjorde jag chokladmousse som ska va på tårtan jag ska leverera till en liten flicka i morgon:) 
Tänkte ni skulle få receptet då jag tyckte att den blev så himla god.

100g 70% mörk choklad
3dl vispgrädde
3 ägg
1 msk florsocker

1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa grädden
3. Dela upp äggvitan och äggulan i två skålar och vispa äggvitan till ett hårt skumm.


4. Blanda äggula och florsocker , vispa lätt poröst


 och blanda sedan med den smälta chokladen.


5. Rör sedan ner chokladsmeten i grädden.
6. Vänd försiktig ner den vispade äggvitan i smeten och ställ sedan i kylen i minst 4 timmar.  


Super recept, va inte så komplicerat och gick snabbt att göra, de gillar jag :) 

Lycka till!
Kram


Liknande inlägg